mercredi 21 octobre 2009

Cealaltă faţă a oglinzii

...Deschid ochii spre frunze, închid motoarele şi înţeleg că scormonind prin praful cuvintelor, l-am auzit pe Bufonul acela înzestrat cu atâtea haruri spunându-mi cel mai frumos adevăr: "Am gasit. Stiu. Secretul este sa iubesti un om pentru tot ce nu iti poate oferi. De-abia atunci nu te vei iubi pe tine in el. De-abia atunci el nu-ti va fi oglinda si vei privi cu adevarat în sufletul lui.Da, sunt neputincios, caci niciodata n-am stiut sa sparg oglinzi. Mi-a fost teama c-am sa ma omor." (TUDOR CHIRILĂ)* (P.S. Pentru o anumită cititoare agresivă, care nu vede ghilimelele, nu vede că citez şi pentru care trebuie să precizez maaaaare de tot din cine citez !!)
...Eu am spart o singură oglindă, cea mai aproape de forma sufletului meu. Nu mi-a fost teamă şi am omorât o parte din mine. A sângerat şi a rămas în cioburile oglinzii. Iar cioburile i-au rămas Aceluia în ochi şi de atunci vede strâmbăturile acestei lumi. S-a dus. Uneori, prin transparenţă, îl mai văd. Dar. Nu mai. Sufăr. Fiindcă acum, am câştigat Cealaltă Faţă a Oglinzii, în argintul căreia e tot ceea ce nu sunt eu. Şi e atât de pasionant să cutreieri pe tărâmuri neştiute, chiar dacă e atât de greu să poţi intra în lumea lor...
Bufonul mi-a deschis ochii, nu şi uşa. Dar cumva am intrat şi deşi bâjbâi încă după felinarul care mă va ajuta să mă orientez, sunt bucuroasă că Lumea din Spatele Oglinzii există. Că e diferită. Că e nouă. Că e alta. Că e în dialog. Şi frunză cu frunză, învăţ maturitatea bogată a muzicii ei. Urmărind. Toate liniile. Din palma ta.

3 commentaires:

Unknown a dit…

poate ar fi fost indicat sa spui de unde ai citat sau parafrazat ideea cu bufonul. Ideea se regaseste la Tudor Chirila pe blogulu lui, el vorbeste acolo exact asa doar ca tu ai brodat diferit pe aceasta idee.

Unknown a dit…

aici e plagiatul tau dupa Chirila fara bunul simt de a oferi sursa de inspiratie. Ghilimelele tale sunt si ale lui Tudor dat fiind faptul ca e fraza lui si replica bufonului.

http://tudorchirila.blogspot.com/search?updated-max=2009-10-19T09%3A46%3A00%2B03%3A00&max-results=20 Nu te supara pe mine dar asa sunt eu directa si mi se pare corect sa te atentionez. Si data e elecvonta cum sa tu "ai luat de la el" si nu el de la tine. Chirila a publicat pe 17 octombrie iar tu pe 21 parca. In rest toate sunt ok. Scrii foarte frumos si ai muze care te ghideaza spre o inspiratie interesant de perceput. Mult spor in continuare, bafta si felicitari pentru blog.

Vocea-de-departe a dit…

Nina, uită-te mai bine, în lumea filologilor, când pui nişte ghilimele se presupune că citezi. Citatul înseamnă bunul-simţ pe care-l ai faţă de alt autor de a NU-L PLAGIA. Înainte de a-ţi da cu părerea, cască ochii.