mardi 19 janvier 2010

Romantism bucureştean

      Mi-am condus jumătatea (a mai bună) la aeroport. Un prieten amabil s-a oferit să ne conducă la Băneasa cu maşina. "Vrong", ca să dzic asha. Taman azi, când s-a pus pe nins. Taman azi când înoţi în "pesmetul" clefăitor de pe străzi. Taman azi, s-au gândit cetăţenii de la circulaţie, marionetele alea de dau din mâini în intersecţii să se împlânte vajnic în traficul urbei. Să dirijeze ei haosul. Le datorăm aşa:
      - una bucată criză frumuşică de stomac, păcălită cu Malox şi Mebeverine;
      - una bucată cvasi-criză de nervi, potenţiometrul fiind pe-aproape de roşu;
      - una oră şi jumătate până la Lujerului;
      - una (mare) cantitate de spume ca neaua de-afară;
      - una încercare disperată a ocupanţilor maşinii de a o da pe bancuri;
      - una sosire la limita maximă acceptabilă în check-in la aeroport.
     În rest, n-am putut decât să încropesc la întoarcere un soi de rictus cu pretenţii de hohot storcit de râs văzând plugurile care goneau vâjâind pe lângă autobuz la întoarcere (prietenul, maşina şi fiica strivind de mult înjurăturile de rigoare între dinţi, mergând de la aeroport la serviciu, în întârzire cu 2 ore deja). Niciunul nu avea lama pe stradă. Goneau claxonând mai dihai ca pompierii, cu lama în sus, rulând ca disperaţii pe şoseaua ce tare ar mai fi trebuit deszăpezită... Nu vreau să mă gândesc cum voi pleca sâmbătă spre acelaşi aeroport.
      De sus, pulbere de stele, prăfuind secundele, îmi cădea pe umeri, în staţii, între înjurătură şi infinit...

2 commentaires:

Anonyme a dit…

sunt bune şi vacanţele-astea la ceva. dispar toate îndoielile cu privire la alegerea făcută (a locului în care trăieşti).
când trăieşti în altă parte, toate neajunsurile astea se estompează, poate şi de-aia revii de fiecare dată cu aşteptări.. inexplicabile

Tasha a dit…

Stai asa! ca eu era sa pierd avionul in octombrie si nu era zapada,tot din cauza circulatiei prost dirijata...,am zis ca numai mie mi se intampla asa ceva,noroc ca apucasem sa fac check-inul ca m-au recuperat cei de la politia de frontiera ,strigandu-ma dupa nume...:))
Si vreau sa-ti spun ca am pornit din Militari cu o ora si jumatate inainte de a pleca avionul.