mercredi 5 mai 2010

Promisiuni de mai


Am să mă răzbun pentru aceste zile furate. Pentru toate zilele furate, în care nu am stat să mă uit la visul leneş al unui fluture, la bucuria stridentă a unei begonii roşii, la vorbăria petuniilor, la freamătul clipocit din gene al lăcrămioarelor, la sprânceana elegant fardată a apusului, la hohotul spumos de râs al liliacului, la zorii bosumflaţi, în care n-am putut asculta parfumul celei mai frumoase luni, nehotărâtă între primăvară şi vară, mai, Florar, mai stai, mai întârzie, mai cântă, în care n-am putut fremăta cu lacul care se strâmbă de râs spre nori, cu soarele care ne pune medalii de aur la gât şi cu urmele tuturor paşilor care muşcă din vârstele noastre. Am să mă răzbun. Am să las baltă cuvintele seci, şi reci, şi melcii lor băloşi care pigulesc virgule pe dos, sinonime şchioape şi termeni anoşti. Am să mă răzbun. Şi am să stau de vorbă cu norii şi fractalii de fiecare zi. A bon entendeur, salut !

3 commentaires:

Tasha a dit…

Razbuna-te draga mea draga! iesi cat mai mult in natura si bucura-te de primavara asta frumoasa!la mine ploua,dar am senin in suflet,ma gandesc ca e nevoie de ploaie pentru pamant,pentru samanta care trebuie sa rasara,pentru viata noua...
Un sfarsit de saptamana implinitor,alaturi de cei dragi tie!
Multumesc ca ai bunavointa de a-mi vizita blogul,este o onoare pentru mine!

Vocea-de-departe a dit…

Multumesc, Olga. Nu apuc sa comentez zilnic, dar il citesc cu placere şi-ţi admir optimismul şi vivacitatea. Ţine-o tot aşa !

Dana a dit…

Bun gand, traieste primavara!