samedi 23 octobre 2010

Întâlnirea dintre cuvinte


      Cer grav. Nori groşi. Dâre de ploaie pe ferestre. Cenuşiu. Atelier literar şi foto. Fotografii de Andre Kertesz la galeriile "Jeu de paume", Paris. Alb-negru, albume şi imagini din anii '30. "Enfants", "Paris", "Nos amies les betes". Primim fiecare câte una şi obligaţia de a căuta cuvinte în imagine, cu iniţiala prenumelui nostru. Pe urmă, le presară fiecare în eseul lui. Călătorim prin trenuri şi metrouri, prin Paris în anii '30, ne aşezăm cu puştiul anonim pe ziare şi admirăm benzi desenate cu Christine, reconstituim o poveste de dragoste în tren cu Jacques, una politică la Barcelona cu Patrick, una gastronomică într-o mânăstire cu Colette, una comic-geriatrică la Brooklyn cu Evelyne, una nostalgic criminală cu Marc, alta romantic-critică pe malul Marnei, cu mine... Un creuzet de idei, o întâlnire între cuvinte. Pe fond alb-negru.

2 commentaires:

Tasha a dit…

As zice :ce norocoasa esti sa poti trai intr-un astfel de oras ,sa poti fi prezenta la atatea evenimente culturale,ferice de tine!
O duminica incarcata cu impliniri pe toate planurile iti doresc!

Vocea-de-departe a dit…

Mulţumesc, Olga. Nu trăiesc în oraşul ăsta mare şi cu atâtea faţete, sinceră să fiu m-ar speria şi m-ar stresa simultan, trăiesc la vreo 15 km de el, unde viaţa e mai puţin trepidantă. Da, expoziţia e la Paris, atelierul de literatură e aici, în orăşelul meu. Iar misiunile pe care le primim de la animatorul atelierului sunt într-adevăr frumoase.