mardi 13 décembre 2011

Douăsprezece poveşti de ciocolată - Doi - Trufele păcatului



În 1895, maestrul ciocolatier din Chambéry Louis Dufour a rămas fără materie primă pentru bomboane şi specialităţi de ciocolată la sfârşitul anului. Refuzând dezonoarea de a împrumuta de la confraţii săi, Dufour a avut o idee genială. A amestecat ganache de ciocolată cu vanilie, a făcut nişte bile pe care le-a scufundat în ciocolată topită şi le-a tăvălit în cacao pudră. Astfel s-a născut trufa de ciocolată, ruda dulce a celebrei ciuperci de lux.
Cum crema de ciocolată nu rezistă prea mult timp, e un bun pretext pentru gurmanzi să le consume rapid...
...Lux şi păcat, aur şi ciocolată, plăcere palatină şi gânduri păcătoase, paiete în privirile femeilor şi flăcări în ale bărbaţilor, păcatul zeilor şi visul muritorilor, bucurie furată şi explozie de parfum onctuos, ce vis de sărbătoare poate fi mai plăcut, lângă lumina tremurătoare a lumânărelelor, în împărăţia aromelor, plimbându-ne departe, departe, printre basme de ciocolată într-o lume festivă şi fără griji, indulgenţi în vârtejul plăcerii ?


2 commentaires:

Anonyme a dit…

Iubesc trufele! E perfectă descrierea pe care le-o faci.
:)

Radu a dit…

Daaaa...am descoperit si eu aici o descriere perfecta a unui gust sublim !!!