lundi 16 janvier 2012

Insurgenţii lu' nenea Iancu

          Nu fac parte dintre ipocriţii care, dacă pleacă din România, încep să-şi renege rădăcinile şi, cu atât mai puţin limba.( Poate fiindcă fac parte din tabăra "ălora cu literele", nu din a celor cu cifrele...) Nu-mi place nici să comentez fapte despre care am informaţii din auzite, din presă sau din părerile altora. Pot cel mult să-mi dau cu părerea în privinţa asta, dar va fi o părere personală, nerelevantă, nefondată pe fapte văzute cu ochii mei, prin urmare neimportantă. De aceea, nu voi comenta ce se întâmplă în Sănătate în România la ora actuală şi marea lehamite a cetăţeanului român, sătul să fie îmbuibat cu fraze goale şi tratat cu medicamentele pe care şi le aduce de acasă.
         Dar...
         ...nu mă pot împiedica să nu râd cu hohote, ba chiar, vorba lui Marin Preda, să-mi întind picioarele, "să-mi râdă şi pantofii" când citesc denumiri de galerii de fotbal participante la miting, cum ar fi "Firestarters Group Ambrozie", "Dracula Boys Colentina", "Grrupo Rahova", "Vitan Clan", "Brigate Pantelimon" şi altele, care mă proiectează urgent în interbelic, către nemuritoarele crâşme cu iz balcanic "La trei ochi sub plapomă", "La trei lei", "Birtul lui Balegă", "La trei sarmale", "La Iancu Labă", "La groapa dulce", "La trei lulele" sau altele...
         Conu' Leonida ar fi mândru de "insurgenţii" agitaţi care profită ca să işte ceva scandal şi să agite provocator spiritele. El, sărmanul, combătea de zor cu coana Efimiţa starea naţiunii, în cămaşă de noapte, cu scufă şi papuci. Deh, era prea înaintat în vârstă ca să "easă" în stradă şi "să să baţă " cu cărămida-n "pept" sau să-i arză la mir pe alţii pentru situaţiune. Repet, nu discut situaţia în sine, dar nu poci să mă abţiu să nu mă râz şi cu şoşonii, parol, monşer, carevasăzică, despre numele astea impresionante... Acestea fiind zise, cu onor mă semnez subsemnata, lângă foarte româneştile denumiri "Firestarters Group Ambrozie", neuitând că există şi altele, prin comerţ, dintre care îmi răsări una în minte, de prin anii '90, numita societate Bulete Mainardi... Parol, ţaţo, să mă-ngropi, zău aşa...

5 commentaires:

Dana a dit…

Genial nenea Iancu, chiar daca noi ne vedem altfel in oglinda, "testamentul" lasat de el nu ne cruta...
Multumesc pentru comentariu la deliciul meu mediteraneean, tot nu pot raspunde direct la comentarii, nu stiu ce se intampla, nu pot sa-i dau de cap...in fine...si mie-mi place bucataria italiana, spaniola, frantuzeasca,greceasca si bineinteles, aia de la mama de acasa.

pheideas a dit…

Auzi tatzo, nu-ti bate capul ! :)) Vezi, am scris cu tz ... e mai cool asa ! :))) In ce priveste suporterii si restul, iti zic ca o sa iasa bine, pana la urma. Oamenii au prins curaj. Nu conteaza ca in piata sunt multi amarasteni si cativa analfabeti. Toata tara e cu ochii pe ei si ii sustin. Si prea-alesii nostri conducatori stiu foarte bine asta. Se pare ca pe Base l-a vizitat ieri medicul personal. Acum se striga alegeri anticipate. Cine va fi ales si cine nu, nu conteaza ! Bulgarele a pornit la vale. Istoria ne arata ca in vremuri de criza se arata liderii adevarati. Sa-i vedem ... :)

Vocea-de-departe a dit…

Păi bre, Pheideas, ori eşti consecvent, ori eşti consecvent, din două una. :) Ori scrii "tzatzo", ori "tato", cum vrei matali, da "tatzo" n-are sens. Asta una. Alta ar fi, ce-i cu entuziasmul ăsta pe tine ? Cum adică nu contează ? Păi o schimbare are rost dacă aduce un progres, altfel e doar cosmetizare. Iar liderii ăia adevăraţi trebuie să se facă şi cunoscuţi şi să aibă şi un program coerent, o soluţie viabilă şi constructivă. Personal, n-am văzut nimic decât farfuridisme şi caţavencisme prin presă, dar să zicem că există şi oameni care nu emit doar vorbe goale. Unde-s ? Momentan, cam în lumea întreagă se zbuciumă diverse capete să caute soluţii la diverse probleme şi crize şi cam peste tot sunt blocaje. Aşa că, nu ştiu zău dacă e momentul să zicem hop înainte să sărim peste groapa în care ne bălăcim cu toţii. Personal, mi-e indiferent cine e în vârful piramidei politice, câtă vreme aduce soluţii reale şi repet, constructive. Că vorbe şi promisiuni am auzit toată viaţa. Şi nu doar în România, e un fapt general în politichie.

Radu a dit…

Brava soro ! Parol ca le zici ca la
jurnal . Trece degeaba timpul peste noi ! Ramanem vesnic la fel de tineri ca pe vremea lui nenea Iancu ! Cand l-am intrezarit in piata si pe maestrul Beligan am zis ca iesit sa ia o gura de miticism de la sursa direct ! Buna treaba e participatiunea asta ! Adicatelea sa nu se stea cu mainile-n san ca astia nu pleaca ei de buna voie ! N-au invatat nimic din greselile altora . Pacat , mare pacat !

pheideas a dit…

Tzatzo :))), cand se vor linisti apele, vor aparea si liderii. Atunci se va vedea daca am evoluat fata de 89. Am incredere ! Dar pana atunci, va fi ceva durere ... Base nu isi va da demisia la presiunea strazii. USL va vrea sa preia puterea cu orice pret (au o foameee). PDL-ul nu o va lasa, pentru ca si ei au nevoie de finante. Economia se va bloca, pentru ca toata lumea asteapta sa se intample ceva, sa vada incotro bate vantul, inclusiv businessu - vezi anii electorali anteriori. Saracia va creste, oamenii vor fi din ce in ce mai disperati, bani ioc, vanzari in scadere, incasari la buget la fel. E un lant al slabiciunilor, care se va rupe, dar nu prea curand.