jeudi 5 avril 2012

All in the golden afternoon

                Efimiţa a stat o vreme într-un loc necunoscut ei, un fel de Lume a Oglinzii de o factură specială. Era extrem de obosită. Peter Pan, mai de la distanţă, mai de-aproape, a însoţit-o într-o călătorie complicată prin Casa Zăpezii, timp în care ea a fost nevoită să sară şotron sau să se strecoare printre simboluri de şah şi şuviţe de cuvinte citite sau auzite în oglindă.
               Citindu-l pe  Lewis Carroll pe la şase ani, Efimiţa şi-a dat seama că multe dintre cele auzite în Casa Zăpezii aveau legătură cu celebrele versuri din Jabberwocky sau Trăncăviciada. De fapt, părea acelaşi limbaj, în plus citit invers, ca în Oglindă.

  Era friglind, linsoase zăvi
  Se tot gyrau, gimblau în ob;
Numai ninsoare-n borogăvi,
Cînd momii sor deşciob.
              S-ar mai putea adăuga ceva ?
              A, da, desigur, că Efimiţa, după ce şi-a scos pălăria cu pene în semn de salut, preţuind toate ajutoarele, lăsându-şi spada şi scutul  la odihnă, şi-a lustruit emoţionată decoraţia primită de la una dintre zânele cele bune, -a înregistrat mesajele camaradereşti ale Cavalerului Tenebros, ale Căpcăunului Pozitivizat, ale Zânei de la Miazăzi şi a tuturor celor ce s-au gândit la ea şi şi-a întregit existenţa, fireşte, scriind în continuare. Partea care-i lipsise, un colţ de stea acolo, îi deschisese calea acum şi spre alt blog-glob-blob în limba violetelor.
             All in the golden afternoon...

3 commentaires:

bubumaia a dit…

Lasă, bine că ești!
Ție pot să-ți zic, coană Efimițo, fiin'că tot îmi dospește sub freză impresia că pot bate câmpii liniștit, n-o să-ți pice strâmb. Mă-ntrebam mai zilele trecute dacă să cutez a pune la ultima ta postare un nou coment de genul „hei! mai ești? bine ți-o fi?” Mi-am luat seama fiin'că nu se cădea, monșer, să tulbur reculegerea de după zavera de mai acu o vreme, și-am cugetat că lucrurile se vor așeza fix cum e firea lor laolaltă cu firea ta. Ce să caut eu acolo?
Și d-aia zic, bine că se ridicară cețurile în după-amiaza aia „mierie” cum bine ziceai mătăluță pe undeva p-aici.

Radu a dit…

Hai surioara , nu mai fi suparata . Deschide-ti portile , descreteste-ti fruntea si indreapta-ti coloana . Privirea inainte , pieptul de oras ! Uite ce frumos este in jurul tau ! Chiar merita savurata din plin primavara asta minunata !

Ady a dit…

Buna ziua,

Ma iertati ca va deranjez .Vin cu rugamintea la d-voastra sa scrieti un articol pe blogul d-voastra si sa distribuiti mai departe pe facebook despre mama mea, Gabriela Tudorache care este foarte bolnava . Este diagnosticata cu meningiom , o tumoare cerebrala care i-a afectat vederea si trebuie sa se opereze cat mai repede la o clinica din Germania unde ni se cere 35 000 EUR plus cheltuieli de cazare si transport .

Viata si vederea ei depind de aceasta operatie , iar mie si fratelui meu ne este foarte greu sa o vedem cum indura zilnic cumplitele dureri de cap si ametelile .Timpul nu ne permite sa asteptam si va rugam sa scrieti un articol despre cazul ei . Mai multe detali le gasiti pe http://gabrielatudorache.blogspot.com/. Sau ne puteti contacta la nr de tel. 0724342082. Va rugam , daca sunteti de acord sa ne lasati si un raspuns .
Va multumesc din inima pentru sprijinul acordat.

dumitru_gabriela31@yahoo.com