jeudi 21 mars 2013

Ziua internaţională a fericirii

Adunarea generală ONU a proclamat pe 20 martie ziua internaţională a fericirii. E o rezoluţie care cere celor 193 de ţări membre să sărbătorească adecvat această zi. Prin urmare, ce e fericirea ? În imensa ei relativitate, ar putea fi orice, de la accesul la apă, la ultimul tip de tehnologie, de la siguranţa la serviciu la adăpostul de deasupra capului sau culoarea preferată. Sau o prăjitură. Sau o pereche de pantofi. Sau libertatea de a face opţiuni. Sau o carte bună. Sau un film bun. Sau un joc computerizat bun. Sau fiinţa iubită. Sau sănătatea. Sau viaţa, pur şi simplu. Pentru voi ce e fericirea ?

4 commentaires:

bubumaia a dit…

Știi, chestia asta cu fericirea la comandă... să mă ierți...
Lasă, mai bine să conchid că e de bine, poate că reușesc să-năbuș gândul ăla care fierbe și să mă conving că, dacă zice ONU, e posibil ca o parte dintre cei chei să-și pună tichie de mărgăritar.
Da' tu nu despre demersul instituției mă-ntrebai, ci despre fericirea personală. Pot să pun prinsoare că mulți vor fi zicând în sinea lor că-i o cestiune care-i privește doar pe ei. Și nici nu i-aș combate.
În ce mă privește, pentru că n-aș desena multe detalii, cred că pot pentru ca să zic că-s fericit cam când n-am motive de nefericire. Aa! și-aș mai zice că pot zice că-i fericire când mă podidește așaa, o boare de plâns când dă bucuria pe dinafară.

Tasha a dit…

Desi A TRECUT ZIUA FERICIRII, vreau sa spun ca la mine fericirea e o stare care o am aproape zilnic, pentru ca sunt sanatoasa, pentru ca sunt iubita, pentru ca am oameni dragi aproape atunci cand simt ca mi se ineaca corabiile( ca deh!!...mai cocheteaza si astfel de stari cu mine...cand se pare ca Cel de Sus isi intoarce spatele si nu vrea sa ma vada...!)plang insa mai mult de fericire in ultima vreme si asta e de bine!

Liviu Vacariu a dit…

Pe mine "fericirea" aproape ca ma sperie, are ceva unic in ea, e prea filozofala, prea complexa si greu de cuprins.
Mie imi place varianta ei candida, mai umana.Imi place bucuria si e interesant faptul ca bucuria accepta pluralul fara sa isi piarda sensul. Imi plac bucuriile. Pluralul fericirii trebuie sa fie "oameni fericiti" :)
Propun ca la noi ziua cu pricina sa se numeasca "Ziua internationala a bucuriilor" si sa dureze un an.

B85CSP a dit…

Sunt fericită?! Bine că e o zi când pot măcar să mă întreb, să mă opresc şi să mă uit în mine. Sigur, am probleme ca toată lumea dar am acces la apă, un acoperiş deasupra capului, o familie mare, drăguţă şi... acolo, prezentă, uneori obositor de prezentă... Am multe motive de fericire şi chiar sunt fericită. Dacă aş avea ceva mai puţine probleme poate aş fi mai fericită. Sau poate nu. Poate grijile şi nopţile nedormite mă ţin vie şi aproape de realitate. Cred că e destul ca să fiu fericită.