lundi 2 septembre 2013

Dalii, bonsai şi taiko la Vincennes

Parcul floral din Vincennes a fost creat în 1969, într-o zonă pustie din Bois de Vincennes. A fost deschis pentru a 3-a expoziţie internaţională de flori de la Paris. Planul a fost executat de serviciul de spaţii verzi al departamentului Seinei sub bagheta peisagistului Daniel Collin. Parcul a continuat să fie amenajat în 1979, pentru a patra expoziţie florală internaţională şi cuprinde colecţii horticole şi botanice, plante medicinale, aromatice şi culinare, expoziţii, un centru cultural, restaurante şi un mare spaţiu de joacă pentru copii, cu tiroliene şi tot soiul de alte jocuri pentru mari şi mici, plus un teatru de marionete. Printre atracţii sunt vaporaşul pentru plimbări, hipodromul, minigolful, bicicletele cu 4 roţi pentru plimbări şi circuitele speciale pentru tiroliene prin copac. În această duminică am prins un concert taiko, de tobe japoneze, numai bine ca fond sonor pentru mine şi Peter Pan, care tocmai exploram grădina de bonsai.
În fiecare an există câte o expoziţie internaţională de dalii, pe care am prins-o în toată splendoarea ei cromatică, luându-ne ore întregi s-o explorăm şi să profităm de culorile ei de vis.
Pe drumul spre ieşire, fântâna de lângă lacul cu gâşte şi raţe sălbatice ne susură un rămas-bun lin, în lumina dulce care ne aminteşte că se apropie toamna. Ne promitem să revenim când frunzele vor rugini şi intrarea va fi liberă, ca în fiecare an, pe acorduri de amurg de vioară, la finalul încă unei veri ce parcă anul ăsta ne-a fugit mai repede ca oricând de sub nas.

Aucun commentaire: