mercredi 9 octobre 2013

Reflecţie

Mă gândisem să iau o pauză. Poate că din când în când vorbele se scutură de înţelesuri, sensurile de adâncime şi timpul de secunde. Poate că uneori e bine să ne închidem poarta spre exterior şi să stăm pe gânduri, în coate, la fereastră, admirând lumea cum se petrece prin faţa noastră. Poate că uneori e bine să închidem gura sau să nu mai mişcăm degetele şi să ne scufundăm în plăcerea tăcerii. Nu ştiu dacă ale mele cuvinte bucură, întristează sau interesează pe cineva. Poate da, poate nu. Nu ştiu dacă fac bine comunicând impresii şi gânduri. Nu ştiu dacă în Cyberia n-a venit iarna deja. Ştiu doar că ameţeala cotidianului, liniştea zilelor perechi şi valurile constante ale timpului ascund şi tăceri. Poate că într-adevăr o să tac un timp, până când va veni vremea reîntremării unui corp de cuvinte şi imagini, adică a ceea ce trăim periodic, cu sete, dincolo de năvala monotoniei. Sau nu. Vom vedea...

5 commentaires:

Vasile Dumitru a dit…

Poate da, poate nu...

Dana a dit…

"Nu stiu ceilalti cum sunt, dar"....mie imi place sa citesc "impresiile" tale, vin intotdeauna ca o surpriza placuta si nu m-ar deranja deloc sa fie zilnice. Dar fiecare are nevoie sa rupa ritmul, sa isi incarce bateriile sau sa schimbe ceva.
Numai bine si te astept sa scrii din nou xxx

B85CSP a dit…

Ohhh, nu!! Nu şi tu! Nu e destulă linişte în jur?! Tu mă ţineai conectată la Paris, pe mine, cea rămasă în urmă, visând la luminile, străzile, muzeele şi bistrourile lui. Te-am urmărit "de după gard" cu aviditate, te admir pentru erudiţie, stil şi sinceritate şi dacă taci, o să-mi lipseşti.
Eu tac pentru că în vremea asta mă zbat să supravieţuiesc din ruinele unei căsnicii şi din ruinele unei administraţii demente (ambele), pun murături şi, în general, trăiesc chestii foarte puţin interesante, dar tu nu trebuie să taci pentru că tu-mi dai curaj că există viaţă dincolo de orizontul acesta, dincolo de graniţă şi tu trebuie să vorbeşti şi pentru mine. Atât. În rest, faci cum crezi. Cu drag, îţi doresc toate cele bune şi mult noroc!

Vocea-de-departe a dit…

Un timp scurt, parcă văd că n-o să rezist şi o să mă ia gura pe dinainte... Deocamdată însă, nimic interesant pe frontul de vest...

La Rose Jaune a dit…

O pauza e binevenita uneori, e drept, dar tu nu ai de ce, esti inca plina de idei si atat de proaspata...