lundi 13 juin 2011

Capsulele timpului

       ...Seară. Autostradă udă. Lumini. Ploaia se aruncă cu capul în parbriz. Luminile strălucesc o clipă în picături şi şiroiesc la vale, împinse de viteză. Clipele mele, de asemenea. Sunetele pe care le auzim, imaginile pe lângă care trecem, gesturile pe care le facem, cuvintele care n-au fost spuse sunt unicate. Nu se vor mai repeta. Pernod. Chronopost. Pathé. Toys R Us. Vignes des Loups.Les Maronniers. Pré du Roi. Librairie des Templiers. Champ des Foux. Thiais.  Rămân închise în clipele lor. Fiecare e o capsulă a timpului, cu parfum, cu sunet, cu gest şi culoare. Aş vrea să le îndes pe toate în buzunare, ca pietricelele. Sau în suflet, cel mai larg buzunar pe care-l am.

2 commentaires:

Liviu Vacariu a dit…

Incapsulam timpul si spatiul care il inconjoara in cuvinte si imagini.Cel mai frumos moment e acela cind scoatem din buzunare toate pietricele magice care contin sunet, gest si culoare si le aratam si celorlalti. Imi repet pentru ca uit in fiecare zi, viata frumoasa nu este despre a acumula, ci despre a imparti ceea ce ai acumulat.

Vocea-de-departe a dit…

Aşa e. Cel mai frumos moment e când împărtăşeşti pietricelele frumoase pe care le aduni de-a lungul vieţii, mari, mici, de-a valma...