Masa de Crăciun constă în gâscă friptă cu varză roşie şi cartofi. În unele locuri se mai serveşte o carne de porc foarte sărată, numită Kasseler. De asemenea, se mai poate servi păstrăv.
Şi o reţetă festivă de gâscă umplută Gefuellte Weinachtsgans:
- 1 gâscă de 5 kg
- 500 g prune uscate
- 1 kg cartofi
- sare
Garnitura
- câte 1 măr de persoană
- o varză roşie
- 1 lămâie, zahăr
- 2 linguri de grăsime de pasăre
- 2 linguriţe chimen
- piper
- zahăr
Se pun prunele în apă ca să se umfle. Se amestecă cu cartofii curăţaţi şi tăiaţi felii. Se umple gâsca cu prune şi cartofi şi se pune la cuptor la 230 grade până când se rumeneşte pe toate părţile. Apoi se coboară la 190 de grade. Din când în când se înţeapă ca să se scurgă grăsimea.
Cartofii se pregătesc la cuptor şi varza se taie felii şi se fierbe în apă cu grăsime de pasăre chimen, piper şi puţin zahăr. La final se adaugă sarea. Se serveşte cu gâsca, umplutura se poate scoate separat într-un castron.
Frohe Weinachtsfest !
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire