La masa de Crăciun se serveşte morun copt cu cartofi şi varză, bacalhau cozido, urmat de 13 deserturi tradiţionale. La final, se lasă masa pusă pentru cei morţi. Cadourile sunt aduse de micul Iisus, deşi Moş Crăciun câştigă tot mai mult teren.
Reţetă festivă de bacalhau cozido :
- 4 buc. de 150 g de cod sărat
- cartofi
- usturoi tocat mărunt
- ceapă tocată
- pătrunjel tocat
- oţet din vin
- ulei de măsline
- piper
- legume verzi
- ouă întregi
Se desărează codul. Într-un vas cu apă clocotită se pun legumele, ouăle, cartofii şi peştele. Se lasă 20 de minute până la fierberea legumelor. Se scot ouăle şi se decojesc. Usturoiul, ceapa şi pătrunjelul se călesc separat. Se serveşte codul înconjurat de ouă şi cartofi. Separat se pune ulei şi oţet, plus vase cu ceapa şi usturoiul călit din care se serveşte fiecare, după gust.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire